Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna
Nie!!! nieudało mi się tego nigdy jeszcze zrobić może za mało tego chciałem. Podawaj co ja mam w edytować i nie wysyłaj tego na serwer !!! tylko pisz tu
Kij wie co trzeba edytować
Dobra - na server nie dawać...
Powoli od nowa
W pierwszym poście jest tam obrazek - i na tym obrazku jest problem, bo powstaje o takie coś jak się za dużo pisze....
Jak dla mnie to wychodzi tak, że trzeba to coś (kolor w kodzie który podałeś: #BEC8CE; )
zamienić na background.jpg - zamiast tego koloru - użyć TŁA w ramce...
no chyba tak, mam nadzieję, że dobrze wszystko napisałem
Dobra ja popróbuje to kiedyś zmienić lub cos z tym zrobić ale to później może za parę dni jak się nie zagram znowu i obudzę się ze to koniec wakacji bo po wakacjach trzeba się chociaż 1 rok w życiu pouczyć. A na dzis juz starczy kompa narex i do jutra!!!!
...pytanie jeszcze:
Czy potrzebujesz coś 'specjalnego' żeby ten styl obejrzeć?
Jakiś program czy co... gdyż chciałbym się też z tym czymś pobawić i ofiarować swoją pomoc (chociaz się do końca na tym nie znam )... gdyż lepiej jest coś zrobić niż... nic nie robić
No to do następnego razu
Ze by zainstalować forum na swoim kompie musisz wgrać ten program XAMPP a następnie go ustawić (ten program robi serwer na twoim kompie) kiedy już go ustawimy wgrywamy dany skrypt do niego i zainstalujemy go (skrypt) i mam już forum na swoim kompie i obchodzimy się z nim jak na zwykłym serwerze a nie tak jak na pun.pl bo tu wszystko za was robi tomek za co powinniście mu być bardzo wdzięczni (bo robi to naprawdę bardzo dobrze).
link do strony z programem:
http://www.apachefriends.org/en/index.html
Napisałem prośbę o pomoc na forum punres. Jak tylko znajdzie się rozwiązanie uaktualnimy styl.
Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!
No to ok - czekamy aż się problem jakoś rozwiąże
Edit#1
No i problem się chyba rozwiązał.
ive changed the the base.css file.
if you replace section 7.1 with this it should work
DIV.postleft, DIV.postfootleft { FLOAT:left; WIDTH: 180px; } DIV.postright, DIV.postfootright { BORDER-LEFT-WIDTH: 1px; BORDER-LEFT-STYLE: solid; MARGIN-LEFT: 180px; } DIV.postfootright {float:bottom;} DIV.postleft {WIDTH: 181px} DIV.postfootright, P.multidelete {TEXT-ALIGN: right} DIV.blockpost>DIV>DIV.inbox {PADDING-BOTTOM: 1px}
that was the code i think i used from what paul posted here
No to teraz trzeba będzie troszeczke poczekać. Uaktualnisz skrypt, prawda Tomek ?
Ostatnio edytowany przez kibato (2006-08-14 12:39:39)
Hmm... jako że edity nie pokazują że coś nowego się napisało - postanowiłem napisać ponownie (przepraszam z góry)
Mogę cię Tomku prosić o uaktualnienie stylu Chronicles?
Nie mogę tego zrobić, ponieważ plik base.css odnosi się do wszystkich stylów. Zmiana w base.css spowodowałaby poprawne wyglądu stylu Chronicles i zepsucie całej reszty stylów jednocześnie
oj no to mamy poważny problem, z którym trzeba jakoś kombinować
Jak narazie do głowy przychodzi mi coś takiego, czyby nie można było zedytować całego 'Chronicles'
i dla niego stworzyć odzielny plik 'base.css' pod inną nazwą np: 'base1.css'
Jakby to w taki sposób z tym pokąbinować
Czy jest takie coś możliwe?
Musi się przecież jakoś dać coś z tym zrobić
OK - wszystko działa, jest OK
Nie ma błędów - tylko tak 'dziwnie wygląda' [chodzi o to że takie spłaszczone i trzeba się do tego przyzwyczaić]
ale naprawde jest OK
Wielkie dzięki Gufi102, Tomek!
Jest jeden mały błąd. Lista Dzisiaj forum odwiedzili: wyświetlana jest w pionie, a nie w poziomie.
EDIT: Już to poprawiłem
Jest jeden mały błąd. Lista Dzisiaj forum odwiedzili: wyświetlana jest w pionie, a nie w poziomie.
nie wiem czego to może być wina ale raczej nie stylu. A tak po za tym ten styl ma oddzielny plik base może o to chodzi jeżeli ten mod wymaga interwencji w pliku base
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna