Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#16 2012-07-03 11:59:17

Hogsmed
Użytkownik
Liczba postów: 3,108

Odp: Rivendoris

Majtek nie urywa, staniki nie latają... tyle powiem. "Zakocham" się dopiero kiedy zobaczę jakąś konkretną, pozbawioną bredni i dziwnych zwrotów fabułę. Mało obchodzi mnie skąd pochodzi szata graficzna i kto jest jej autorem, ale podzielam zdanie MAD`a.

Co do tej nieszczęsnej fabuły, to zdecydowanie czuć tutaj Tolkienem, a przynajmniej według mnie. Zdecydowanie w postaciach takich jak Mroczny Mag czy ten nieszczęsny rolniczek o wielkim sercu. W motywie wojny oraz połamanego miecza + miecza który zaginął (czytaj Pierścień Saurona). Po tylko tych obserwacjach już wiem, że nigdy na Waszym forum nie zagram, chociażby przez te powiązania (możliwe, że niezamierzone). Na dobrym pbf`ie fabuła powinna być fenomenem równym fenomenowi Harry`ego Pottera, inaczej są to mydliny takie jak widzimy na Rivendoris. Czytałem fabułę, na raty, zupełnie bez emocji i jakiejkolwiek ciekawości... coś jak książkę kucharską, no może jeszcze mniej bo przy książce kucharskiej chociaż jestem w stanie sobie wyobrazić co będę za kilka minut jadł i przez co będę miał ewentualną niestrawność, prawda że ciekawsze? Czym jest Wasza fabuła? Jedną z setek które powstały, bo... Mamy wielki czarny charakter, który dorobił się dwóch synów o odmiennych poglądach, fuck! jak wpadłeś na taki oryginalny pomysł? Wiadomo jest też wielki bohater który ratuje cały świat, oczywiście muszą nim targać mieszane uczucia, no i musi być biedy i nikomu nieznany, brawo kolejny genialny i oryginalny pomysł. Wojna, napierdalanka, jadka, solówka... oczywiście też ją widzimy! Kto by się spodziewał? No ja nigdy. Oczywiście na koniec! Czarny charakter ginie z rąk biednego rolnika, jego miecz zostaje zniszczony, podałbym nazwę w odniesieniu do Władców Pierścienia, ale zapomniałem jak nazywał się miecz który zakończył potęgę Saurona. Bohaterski rolniczek również ginie, podobnie jak jego miecz i już wcześniej podałem z czym mi się to kojarzy. Oczywiście taką fabułę, można przypisać jeszcze wielu książkom o takiej tematyce.

Reasumując fabuła mogłaby być oryginalna, gdyby nie było tysiąca podobnych jej historii. Sama fabuła pisana jest na szybko, byle napisać i szybko otwierać forum bo przecież tłumy zakochanych fanów już czekają na kolejne wydanie! Liczne błędy stylistyczne z którymi sam jakoś nie za bardzo sobie radzę, ale mam jakąś dziwną manię wychwytywania takich rzeczy w obcych tekstach. Zdecydowanie radzę skupić się na tekście krótszym, bo ten kto pisał wyżej wklejoną fabułę nie nadaje się do tego typu rzeczy... według mnie fabuła albo ma być tylko zarysem a resztę wypełnia się już na forum albo próbuje się pisać PORZĄDNY tekst już o szerszej treści ale trzeba na to czasu, wyobraźni i wysiłku oraz troszkę znajomości jakichkolwiek zasad panujących w literaturze. Dlaczego Tolkien osiągną taki efekt? Bo nikt tak nie opisywał rzeczy zwykłych tworząc niezwykłe. U was to jest: Mrok -> Rozłam na 2 braciszków -> Mroczek fififufufu 20 lat -> WOJNA! -> Światło.

Samo przygotowanie tego dobrego króla do wojny było tak szybkie, że chyba autor nie za bardzo przykłada się z historii. Chociażby na przykładzie historii Polski i wojen z np. Krzyżakami gdzie sama organizacja trwa dobre lata. Czymś trzeba się bić, coś trzeba jeść, gdzieś trzeba tych ludzi trzymać. A u was od śmiesznego postanowienia, w którym dobry Król po prostu oznajmia swojemu najwyższemu dowódcy, że idą się bić, do wojny jest raptem kilkanaście dni.

Zmieńcie całkowicie fabułę na taką której jeszcze nigdzie nie widziałem, napiszcie to w sposób w którym będzie mi sie chciało to czytać to macie + 1 gracza.

Ostatnio edytowany przez Hogsmed (2012-07-03 12:04:09)

Kazam Kazam.

#17 2012-07-03 22:19:16

Damian2054
Użytkownik
Liczba postów: 473

Troszeczkę pustka panuje. Wgl mnie to jakoś do siebie nie przekonuje. Nie wiem dlaczego...

#18 2012-08-18 03:24:19

Redastorm
Użytkownik
Liczba postów: 95

No to i ja jako oczekujący na coś takiego od lat gracz Rivendoris się wypowiem. Otóż forum jest świetnie wykonane graficznie i treściowo, praca na pewno zajęła mniej niż miesiąc przynajmniej ja tak sądzę. Minusem tej gry jest mała ilość działów, według mnie powinno być więcej krain, chociaż 3, a nie tylko Rivendoris i Tereny Graniczne. Odnośniki graficzne w górnej belce są brzydkie, ogólnie to wszystkie belki na forum mi się nie podobają. Przyznam, że kilka dni mi zajęło na rozmyślanie czy by przeczytać tą fabułę czy nie. Długość fabuły nie znaczy o jej poziomie "fajności", ważne, aby była ciekawa i nie za długa. Aktywność upada i już prawie nikt nie wchodzi oprócz mnie i Williama. Radzę zrobić reaktywację i wrócić jak administratorom będzie się chciało prowadzić forum.

NIENAWIDZĘ KIEDY KTOŚ NIEPOPRAWNIE PISZE MÓJ NICK -_-

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
nasza-ostroleka - wk4fun - krop - bleach-test - planetax