Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#16 2012-01-25 19:13:16

Kirabi Yotsuki
Użytkownik
Liczba postów: 14,374

Odp: [PBF]Fallshire - Wkrocz do krainy magii...

nexor napisał/a:

Takie rozwiązanie jest stosowane na niejednym pbf i sprawdza się.

Na przykład?
Nie przeczytałeś mojego postu dokładnie.
1. Gracze, którzy będą w porządku i zrobią kartę bez fajerwerków, dostaną akceptację. Logiczne. Tak sobie wymyślili i tak będą mieli. A jakaś część przesadzi. I tu pojawiają się, przynajmniej według mnie, dwa problemy. Mianowicie:
- Akceptacji dokonuje więcej niż jedna osoba. - Pierwszy MG, czy ktokolwiek do tego upoważniony, ma mniejsze lub większe wymagania od drugiego. Oboje nie mają nic sprecyzowanego, więc robią wszystko na "czuja". To znaczy, że dwoje userów, którzy zaproponują jednakową, na ten przykład umiejętność, może zostać różnie potraktowanych.
- Gdyby pominąć co powyżej, to i tak jakaś grupa osób będzie miała gorzej na starcie, bo ktoś ze skromności (względnie - głupoty) wymyśli sobie kartę na bardzo niskim poziomie, która zostanie zaakceptowana tak samo jak ta na wyższym. W końcu obie nie muszą przekraczać granic zdrowego rozsądku a mimo to różnić się zmyślnością.
2. Wielu graczy (w tym ja) chce mieć sprecyzowane co może a czego nie. Wolę już nie rejestrować się, niż tysiąc razy poprawiać KP, bo jakiś miszcz uzna, że jednak to co sobie wymyśliłem nie pasuje do tej bajki.
System jest kulawy, dziurawy i niesprawiedliwy.

Ostatnio edytowany przez Kirabi Yotsuki (2012-01-25 19:16:24)

#17 2012-01-25 21:26:33

damian2473
Użytkownik
Liczba postów: 50

damian2473 napisał/a:

nie każdy ma tak bujną wyobraźnie aby wymyślić sobie przedmioty i umiejętności.

W takim razie nie wiem co robi osoba bez wyobraźni w grze PBF ; o Jak taki ktoś napisze historię postaci? Jej opis? Posty fabularne?

Chodzi mi oto że jeżeli ktoś jeszcze nie grał w żadnego PBF'a a chce zagrać to może mu być ciężko wymyślić

#18 2012-01-26 14:25:38

William
Użytkownik
Liczba postów: 1,408

Nie lubię oceniać for na których jestem zarejestrowany i gram, bowiem zazwyczaj oceny te nie są subiektywne.

Tak na prawdę forum niczym nie zachwyca, gdybym miał wymienić jego zalety, byłby mały problem, a większość tych zalet byłyby naciągane. ; ) To co mi się podoba to brak ograniczeń w tworzeniu Kp, choć karty z nieograniczoną władzą nie są zbyt fajne... Klimat fallshire, również nie jest zbyt fascynujący, większość graczy (w tym ja) ma problem z napisaniem historii, bowiem nie zna Historii Krainy, między innymi dlatego większość historii w Kp są naciągane i krótkie. Rozwiązanie z tymi wyprawami mi akurat nie podoba się, a większość chyba przeraża, osobiście bym wolał rozwiązanie z lokacjami.

Jednakże fallshire to zbiór naprawdę świetnych graczy, którzy mają nieograniczoną wyobraźnię, każdy bowiem potrzebuje czasem wejść i zagrać na prostym PBF. Polecam go oraz zapraszam do rejestracji. [sred])

Pozdrawiam William. Chciałbym także podkreślić fakt, iż forum jest nowe i w trakcje tworzenia, więc wszystko przed nim. [dblpt])

#19 2012-01-26 15:37:30

Sam Wiesz Kto
Użytkownik
Liczba postów: 205

Zgadzam się z panem wyżej.
Podoba mi się brak ograniczenia, jednak z tymi sesjami jest lekka lipa. Wolałbym o wiele bardziej lokacje.

#20 2012-01-28 16:13:51

damian2473
Użytkownik

Chociaż nie jestem założycielem tego forum to zapraszam, forum powoli się rozbuduwuje. Admini starają są często aktywni. Jest sporo aktywnych osób, panuje miła atmosfera.

Gorąco zapraszam

#21 2012-01-28 17:15:37

Takaimi
Użytkownik
Liczba postów: 1,141

"starają są" o_O
Czyżby Dorian Alveren?

QQk75.png

#22 2012-01-28 18:50:11

damian2473
Użytkownik

Nie, jam jest Aragorn. A ty grasz też, jak tak to pod jakim nickiem?

#23 2012-01-28 20:31:53

Takaimi
Użytkownik
Liczba postów: 1,141

Daroi

QQk75.png

#24 2012-01-28 21:11:16

Jeremi_Cannelle
Użytkownik
Liczba postów: 952

Przepraszam bardzo ale co to za shit?
! http://www.fallshire.pun.pl/viewtopic.php?id=37 ! - mam rozumieć, że nastawiacie się na debili i osoby mało rozumne? Bo chyba tylko takim jest potrzebny poradnik pisania dobrych postów.
Forum jest po prostu bezandziejne. Najpierw obiecano stworzenie lokalizacji i możliwość normalnej gry teraz jednakże powrócono do starego systemu, który jest zresztą bezmyślny i debilny.
Jeżeli waszą domeną jest prostota to powinniście lepiej zrezygnować z PBF ponieważ takie "innowacje" i możliwości znajdę na pierwszym lepszym, albo i nawet gorszym PBF.

Ostatnio edytowany przez Jeremi_Cannelle (2012-01-28 21:12:51)

TC zamknięte narazie.
http://www.minecraft4free.com?id=3680406 - Klik? OKo? ;p

#25 2012-01-28 22:07:21

damian2473
Użytkownik

Takaimi napisał/a:

Daroi

A to my się dobrze znamy [dblpt]D

Jeremi_Cannelle napisał/a:

Przepraszam bardzo ale co to za shit?
! http://www.fallshire.pun.pl/viewtopic.php?id=37 ! - mam rozumieć, że nastawiacie się na debili i osoby mało rozumne? Bo chyba tylko takim jest potrzebny poradnik pisania dobrych postów.
Forum jest po prostu bezandziejne. Najpierw obiecano stworzenie lokalizacji i możliwość normalnej gry teraz jednakże powrócono do starego systemu, który jest zresztą bezmyślny i debilny.
Jeżeli waszą domeną jest prostota to powinniście lepiej zrezygnować z PBF ponieważ takie "innowacje" i możliwości znajdę na pierwszym lepszym, albo i nawet gorszym PBF.

Chłopie dopiero co go założyli to trzego się spodziewasz. Poza ty dużo osób jest aktywnych (jak na początek) i nikomu jakoś zbytnio to nie przeszkadza.

#26 2012-01-28 22:56:56

Jeremi_Cannelle
Użytkownik

Ja nie spodziewam się "nitrzego', natomiast odpowiadając na pytanie czego się spodziewam? Dobrego PBF na którym można normalnie pograć. Ciekawego innowacyjnego.
Elfy, upadłe efly, wampiry, dupa bla bla bla bla bla. nuda.

W dupie to mam, że dopiero założyli. To nie jest wytlumaczenie od PBF oczekuje czegoś więcej niż bycia nowym oraz systemu POKEMON.

@EDIT: Tak jak mówiłem jeżeli mowa o rasach to chodzi mi o to, że spotykane są wszędzie takie.

Ostatnio edytowany przez Jeremi_Cannelle (2012-01-29 11:34:34)

TC zamknięte narazie.

#27 2012-01-28 23:23:55

damian2473
Użytkownik

Przecież są inne rasy a poza tym w dzisiejszym świecie porównując go z innymi nowymi PBF'ami to jest on dobry

#28 2012-01-29 10:57:00

Hogsmed
Użytkownik
Liczba postów: 3,108

Ale Jeremi, nie krzycz bo nie robisz na nikim wrażenia, ze swoimi "dupami" też się ogarnij.

> Co do samego poradnika, to widziałem już podobne na innym PBFach i jakoś nikomu to zbytnio nie przeszkadzało, a wielu nauczyło. Chociażby najprostsze i na pierwszy rzut oka naiwne rozwiązanie okazuje się bardzo trafione. 

> Nexor, broń boże nie mam niczego do Ravsona, znam go od dość dawna (chyba, że mnie już nie pamięta). A rozwiązania typu "ciekawostki" pojawiły się najpierw na Zakonie więc, błagam nie zabraniaj mi ich tak nazywać. Jak już powiedział rezystor, trzeba troszkę pomyśleć a i pomysł i skrypty sie znajdą.

PBF mnie nie urzekł zbytnio, przynajmniej na razie. Tyle.

Kazam Kazam.

#29 2012-01-29 11:33:41

Jeremi_Cannelle
Użytkownik

Drogi Hogsie jeżeli nie wiesz co to krzyk, to naprawdę zachowaj spokój i się nie wypowiadaj.
Krzyk zazwyczaj zakańcza się wykrzyknikiem, ja jedynie wyraziłem swoją opinię.
Nie mam zamiaru robić na nikim wrażenia a jeżeli nie pasują Ci moje "dupy" to nie patrz.

Damian co z tego, że są inne rasy jak te są oklepane spotykane na każdym innym forum fantasy? Ich historie też nie grzeszą innowacyjnością.

TC zamknięte narazie.

#30 2012-01-29 12:15:48

[GA]PaXoN
Użytkownik
Liczba postów: 7

Co do forum, to powiedz mi jak zrobiłeś że masz tło przezroczyste i widać kompletny obrazek ?

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
wk4fun - planetax - krop - logistyka - forumklasowe